logo

Data+

Datadrevne løsninger af mange slags er samlet her. Jeg har et par standardløsninger og har hjulpet mange kunder med deres specifikke ønsker ifbm. håndtering af større datamængder.

Fortæl om dine data: Ring 20 11 22 10 eller send mail.

Måske er der hjælp at få...

ecoTools

Alt hvad der foregår i disse løsninger er datadrevet, dvs. baseret på tabeller. Der er mange datasæt i løsningen, og de bor forskellige steder: I e-conomics database, lokalt i dine Excel-filer og som data-filer (mest xml) i dine egen drev. Se alle mulighederne med ecoTools: Gå til e-conomic siderne.

CaseTools

Alle, der har prøvet at dele Excel-ark med kolleger, har hørt spørgsmålet i kontorlokalet: "Hvem har xyz-listen åben?" CaseTools er en ægte flerbruger-løsning. Alle brugere arbejder i deres egen Excel-fil, men data bor i en Access-database. Hver gang en bruger har ændret en celle, opdateres databasen. 

Med CaseTools kan du få dine egne lister opgraderet til en ordentligt værktøj, og du kan få nye løsninger. Måske vi kan kalde det mikro-ERP? Hvis I er 3, 8, 15  eller 25 kolleger, der arbejder sammen om sagerne, kan I betale virkelig mange penge for at it-understøttelse - eller få de samme eller flere funktioner til en brøkdel af prisen.

Data-drevne løsninger: Eksempler

Produktadministration/product management

Relevant for alle, der håndterer mange produkter. En typisk case: I markedsfører produkter fra flere leverandører som regelmæssigt sender eller udgiver produktopdateringer. Jeres produktdata kan bo i en webshops database eller i økonomisystemet (f.eks. e-conomic...).

Eksempler på almindelige produktrelaterede opgaver:

  • tilføj nye og deaktiver udgåede produkter
  • juster priser
  • vedligehold/oversæt varetekster

Rapportering og analyse

Ud fra forskellige datakilder skal I opdatere rapporter regelmæssigt. Alle tilgængelige datakilder kan indgå i rapporteringer. Typisk anvender jeg Power Query til bearbejdning af data. Nogle brugere arbejder selv videre med forespørgsler (queries) som  datakilde til pivottabeller og -diagrammer m.m. Andre får færdige rapporter, klar til udgivelse (print, web). 

Datavask

Navne, adresser, match mod Robinsonlisten, dubletter, kategorisering,... Der er mange anledninger til at gennemgå jeres data. Ring og fortæl - måske kan jeg hjælpe.